ponedeljek, 1. november 2010

Do you feel fresh?

"Tile Slovenci, stalno govorijo," je malo za šalo, malo zares z očmi zavila Margareta Eckl, ko je skupina bodočih učiteljev Iyengar joge postala preveč živahna. "Ali vas moram res pripraviti do sopenja, da boste tiho?!" In nas je. Sistematično, najprej 108 Urdhva Prasarita Padasan (dvigov iztegnjenih nog, od tal do 30 stopinj, pa do 60 stopinj, pa do 90 stopinj. Vmes nekaj dihov.) Mi smo delali samo dvige in spuste, na polno, brez pavze. Potem nas je izkušena učiteljica spravila k sebi z nekaj asanami, oziroma, kot se reče v joga žargonu: "You feel refreshed now, don't you?". Po daljšem ležanju v Supta Baddha Konasani smo sicer res prišli k sebi, ampak le zato, da nas je do konca dotolklo skoraj neskončno zaporedje pozdravov Soncu (Surya Namaskar), v kombinacijami z vsemi stoječimi asanami. Oh, ja!

Vikend z Margareto. Edino žensko učiteljico Iyengar joge v Sloveniji ta hip (no, je že ni več, pride le trikrat na leto). Izjemno natančna, dosledna, pa vendar vse doseže na mehak, ženski način. Meni njena energija zelo paše, če bi živela bližje kot v Mǖnchnu, bi gotovo obiskovala njene ure.

Takole mi je nadvse prijazno pomagala. Videti je pa kot mučenje, ne? (Hvala M. za fotko!)


Nekaj insightov, uvidov tega joga vikenda, najdragocenejših, pa bodo izkusile moje drage joga dame v nekaj naslednjih tednih in morda že danes ;-).

Še tole:
Imam nov najljubši joga gedžet. Čudovit vijoličen bolster, moram ga čimprej preizkusiti. Prej sem delala z dvema belima, malo drugačnima (tamalidve sta mi ju porisali), zdaj imam enega... Če se bom sploh dokopala do njega :-D.


3 komentarji:

  1. res zgleda, k da te bo zlomila:)) majku ti, kdaj se bom jaz takole graciozno upognila ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Madoniš, se vam vsem mudi :-D. Vedno, ne glede na kilometrino in izkušnje, obstajajo poze, ki so najprej videti nedosegljive. Ampak takoj ko se jih lotimo, res lotimo, so že za nami. In potem pridejo nove, nedosegljive, ljubezni...
    Objem,
    u

    OdgovoriIzbriši
  3. Včasih je to, da si nekje preveč gibčen, lahko še težja naloga :) Believe me Katja ;)

    Najlepše v jogi je opazovati svoje telo in tipati naše meje, kje jih lahko preskočimo in kje (še) ne ;)

    Meni je Margareta super - topla oseba. Edino kar pogrešam je odprtost, dosegljivost... tisto nekaj, kar ti da še poseben čar, kot sta meni to dala Kevin in Erika.

    OdgovoriIzbriši