sreda, 15. september 2010

Popolna slika

Danes popoldne sem bila z družino v živalskem vrtu, kot najbrž še polovica Ljubljane. Zadnji indijansko poletni dan! Super je bilo, no, ampak nočem povedati tega. Srečala sem znanko. Znanko, drage moje, ob kateri lahko vadim jogo še sto let, pa me bo še vseeno zalila strupenozelena zavist. Dva otroka, majhen bel kuža, otroci čisti, urejeni, lepo oblečeni, voziček snežno čist, ona pa urejena do zadnje podrobnosti. Do zadnjega laska, če me razumete. Oblačila izbrana z mero in okusom, z veliko denarja, dodatki popolni, make up diskreten, frizura enostavna pa vendar ah, postava ah ah, v glavnem, saj razumete?! In kar je najhuje, to je videti tako, kot da se ženska sploh ne trudi!

Srečna sem v svojem življenju, ves čas se zavedam tega. A to, da je tako polno, nabito z akcijo, emocijami, obveznostmi in dead line-i, to prinaša tudi stvari, ki jih načeloma skušam ignorirati. Včasih pa mi butnejo v obraz. Kot danes popoldne, na primer.
Nikoli mi ni uspevala popolna urejenost, urejenost, ki zahteva posebne čevlje za k vsaki kombinaciji oblačil in frizerja dvakrat na teden, vedno sem bila glede tega malce "umetniška". Zame se pri umetnih nohtih, nepretrgani zalogi svežih najlonk raznih barv in zelo visokih petah vse neha. Odkar imam otroke in močan hobi, pa se neha že prej. Včasih že pri nepopuljenih obrveh, nedepiliranih nogah, kupih nezloženega perila v stanovanju, kosmičih prahu po kotih, zasušenih skodelicah od predvčerjašnjega zajtrka. Šmikam se skoraj ne več, razen na poti v službo si na hitro (med rdečo lučjo, in hvalabogu za kak vlak) napacam maskaro in malo rdečila. Nohtov si ne lakiram (razen dvakrat na leto, in še to le poleti), k frizerju ne hodim (spet, dvakrat na leto), vse to, samo da bi lahko bila več z otroki in najdražjim, da bi lahko naredila vse nujne reči za službo in da bi lahko uživala v svoji joga oazi. Včasih pač mora kak del življenja potrpeti. Ali pa sem enostavno prelena za te reči?

Rada bi slišala, kako uspeva vam :-).

2 komentarja:

  1. mogoče pa je ona tebe videla enako?....ti poznaš celo svojo zgodbo od zjutraj (ali ponoči) in za ves čas nazaj, pa vidiš tudi časovni tempo in time management ki ga pri njej ne vidiš, pa je najbrž podobno. Lahko da si jo ujela na res poseben dan, a ponavadi ljudje, ki so zadovoljni (bolj ali manj :)) oddajajo tako energijo da so itak lepši, vsaj meni s tako zdi. In kadarkoli te srečam, tudi ti meni deluješ tako super v vseh pogledih....
    čez nekaj časa se pa seveda tako ali tako pozabiš ali vsaj omiliš pogled na to kako je bila frka s časom in ti bolj sijejo fini trenutki....
    lahko pa je res superwoman, samo potem ji pa zagotovo kje drugje zmanjka energije....
    čedno bi rekla moja pupa

    OdgovoriIzbriši
  2. Teja, hvala ti, zelo prijazno :-).
    ne vem no, vedno sem globoko občudovala dekleta, pri katerih se zdi vse na svojem mestu, kot da nad njimi mozolji, mastni lasje in neprespane noči nimajo nobene moči.
    res pa je, da v resnici ne vem, kakšno je ozadje in seveda imaš prav :-).
    je bil pač tak trenutek :-)

    OdgovoriIzbriši