torek, 21. september 2010

Točno tako

"And remember, family first, then yoga," se nam je čisto na koncu tridnevne Iyengar joga delavnice zarežal naš učtelj, Kevin Gardiner. Car, res. Star toliko kot moj oče. Ne bom rekla, da je videti hudo mlajši, ker je moj oče videti super mlad za svojo starost (sploh nima sivih las!!!), ampak telo...! Njegovo telo je telo 35-letnega, hudo prožnega in hudo močnega moškega (pa šteje skoraj še enkrat toliko let). Ima vsaj polovico mlajšo ženo, ki je tudi njegova učenka in ga povsod spremlja. Američan, ki je zaradi ljubezni pristal v Budimpešti. Če to ni romantično!

Slovenski učiteljski tečaj, izobraževanje za učitelja Iyengar joge prve stopnje (v Sloveniji nima tega certifikata še nihče!) je dvignil na novo raven. Nov učitelj z novimi triki, pač. Všeč mi je bilo, kako je lepo poudaril tisto subtilno pavzo med izdihom in ponovnim vdihom, po naporni vadbi, v sladki, sladki šavasani. Pa čisto novi načini uporabe pripomočkov (se bom potrudila in v prihodnosti skušala katero prikazati tule. Recimo kraljevsko, deluxe variacijo supta baddha konasane - metulja).
Vse skupaj je bilo zelo intenzivno. Zelo za nas, učence, ne toliko za tiste, ki naj bi jih učili mi, bodoči učitelji. Za nas in za našo prakso.

Zato je bila njegova končna izjava čisto na mestu, cel vikend sem se med drugim borila tudi s slabo vestjo. Dokler mi ni kolegica, tudi učenka, rekla - a misliš, da otroci ne čutijo, ali je njihova mami srečna?
To je moj odgovor. Konec koncev sem se zakadila v jogo predvsem zaradi njiju, mojih punčk. Hočem biti boljša mama.

"Mami, kje si bila?" me je vprašala moja tavečja, ko sem se vrnila domov. "Učila sem se joge," sem ji po pravici povedala. "A da boš potem lahko učila mene?" "Ja, ljubica, točno tako." Točno tako.



Ni komentarjev:

Objavite komentar