nedelja, 12. september 2010

Marmelada

50 kil sliv. Zrelih, sončnih, neškropljenih, popolnoma bio.



Včasih naredim pozo ali dve kar sredi dneva, sredi akcije. Ardha chandrasana je moja najljubša že nekaj mesecev, obožujem občutek, ko za hip ujamem popolno ravnotežje in postanem brez teže, lebdim. Veja je zakon!!!!!



                             

Kuhanja marmelade je meditacija. Palačinke, anyone?




2 komentarja:

  1. Mama Joga, kako naj se z jogo borim proti napadu popoldanske zaspanosti? Pa ne, prosim, rečt, naj naredim stojo na glavi, kej lažjega za začetek:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Katja, predlagam strešico. Najprej poklekneš na vse štiri, namestiš stopala in dlani (v širino bokov oziroma ramen, lahko malce širše) in dvigneš boke. Morda bo treba razdaljo med stopali in dlanmi malo povečati. Nato pokrčiš kolena in podaljšaš hrbet, potisneš prsni koš proti stegnom. Glavo sprostiš, naj binglja. Potem počasi, ne da bi spremenila položaj trupa, iztegneš kolena. Ko so noge stegnjene, podaljšaš pete nazaj in proti tlom. In potem dihaš. Težo enakomerno razporediš po celih dlaneh, steguješ kolena in komolce, potiskaš prsni koš proti tlom... dihaš.. pa spet od začetka :-). Vztrajaš vsaj pol minute, nato počivaš v Adho Mukha Virasani (školjka). Sem zakomplicirala? Se mi zdi, da tale odgovor ne bi prenesel še vseh koristi, ki jih poza prinaša;-). Zbudi pa zagotovo!
    Lepo te pozdravljam,
    u

    OdgovoriIzbriši