četrtek, 7. oktober 2010

Globok vdih

Danes sem vstala ob 5.45. Si naredila sendvič za seboj, popila limonado, se stuširala, vmes je Tamlajša ponovno zaspala (tokrat v moji postelji), potem sem pocrkljala Tavečjo, obe umila in oblekla (v že pripravljena oblačila, ki sem jih na kupčke zložila večer prej), in, seveda, ko smo bile že vse obute in oblečene in vrata že skoraj zaklenjena, ugodila prošnji Tamlajše, da bi rada "baso vn!" in ker je ni bilo v plenički, sva šli na stranišče ("Ne kao! Ne ka(hl)o!"). Zamujam! Pridirjam v vrtec, vse zaklenjeno, najdem zgodnji vhod, oddam punčki, imam slabo vest, ker sem ju priganjala, in z divjo vožnjo mi uspe biti na drugem koncu mesta ob 7.30h. Minutka zamude. (Nisem omenila, da mi je pod skrbno izbrano obleko  - po uri joge grem takoj v pisarno - tekel potoček švica. In da sem besno, skoraj nasilno kričala na počasne voznike s še počasnejšimi refleksi. Seveda sem se vsakič tega zavedla in - aaaaaaaaa! Se takoj nato kesala.)

No, in ko končno prisopiham v drugo nadstropje, ker me že čaka M., čudovita punca, trenutek zatem pride še K, ugotovim, da sem pozabila ključe od dvorane. Doma, v drugi jakni, v žepu... Samo še sesedla sem se lahko. Dan se ni preveč dobro začel.


Sem povedala, da je Najdražji odnesel sebe in fotoaparat za nekaj dni v srednjo Dalmacijo? Tako da, sori, nič ne bo z novimi fotkami. Imam pa par starih in to bo motiv današnje poze dneva. Supta padangusthasana, prvi del. S trakom (in brez, ampak jaz jo raje in bolje delam s trakom).  Odlična asana, sploh če jo izvajate zgodaj zjutraj (malce mazohistično :-)). Zadnje stegenske mišice so deležne raaaaaztega. Celoten hrbet, posebej ledveni del, pa nežne masaže. Poza mehča kolčne sklepe, dobro prekrvavi noge in na dolge proge celo preprečuje klasično poškodbo hrbtenice, hernio. Bistvo je spet dihanje, oziroma izdihi. Z vsakim izdihom vlečemo nogo (z občutkom, počasi) bolj v kolčni sklep. (Ne proti glavi.) Obe strani zadnjice naj bi bili enakomerno v stiku s tlemi.



3 komentarji:

  1. ROLF, LOL, LOLF:))) Je bila pa joga super super super!! Iz medlih pikslov smo sestavile srečno žensko:))

    OdgovoriIzbriši
  2. mal se moram še izobrazit okoli teh LOL izrazov ;-).
    ključe bom pa začela nositi na vrvici okoli vratu. pa zvonček zraven :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. saj tudi jaz (še) nimam pojma o njih, pasali so zraven:))

    OdgovoriIzbriši