sreda, 19. december 2012

Že nazaj

zdravo :-)!
razlog za ponovno javljanje je to, da me moji učenci in učenke prosijo za DOMAČO NALOGO!!!!!! hehe. del mene je vzhičen in očaran, del mene nestrpno cepeta in se uči kot zmešan, del mene je frustriran, ker bi si želel objavljati kar filmčke in ker fotoaparat ni dovolj dober, ker je vse neostro...
ampak letos je moj dedek mraz je že utrujen, mogoče si več moči nabere naslednje leto, pa ga bom prosila za tehnologijo ;-). do tedaj, dragi moji, bo morala zadostovati beseda in morda kaka neostra fotka.

prvi del domače naloge je preprost in hkrati najzahtevnejši: poiščite si 20-30 minut časa. vsak dan. poiščite kocko, najbolje leseno (7x11x22), zadostuje nekaj knjig, povezanih s pasom, in eno dekco.
potem začnite takole:

1. gomukhasana v virasani (virasana: kolena skupaj, oživimo prste na stopalih, dvignemo prsni koš. zadnjico podpremo, ne smemo čutiti nelagodja v kolenih. lahko si noge podložite z dekco! gomukhasana, roke: poravnamo obe strani trupa, in iztegujemo zgornji komolec navzgor, spodnjega navzdol. če je težko zagrabiti dlani oz prste, potem si pomagajte s pasom, lahko čisto navadnim ;-)

2. trikonasana (pomagajte si s kocko, če je prenizka, lahko roko položite na stegno. najpomembneje je, da je prednje koleno obrnjeno točno v smer prstov na nogi! poravnamo obe strani trupa in prizemljimo stopala)
 
3. adho mukha svansana (lahko vadite tudi različico s podprto glavo. ali z dlanmi (ali petami) na steni. močno prizemljujemo dlani in stopala in iztegujemo kolena in komolce)

4. (za punce!!!!!)
delfin, lahko dinamično (tukaj bi filmček prišel prav ;-))
5. uttansana s podprto glavo (kolena iztegnjena, močno prizemljujemo stopala, podaljšujemo hrbet, glava  in vrat sta sproščena!)
6. širšasana (začetniki jo lahko preskočite, lahko jo vadite ob steni - dekleta, ne med mesečnim cilkom!!!!!)7. setu bandha sarvangasana (če ste delali stojo na glavi potem prosim naredite tudi pravo svečo in naj traja vsaj dvakrat toliko časa!)

in še:
8. šavasana <3

želim vam vse najlepše!!!!!!
xoxo, 
u

ps za vsa vprašanja sem tukaj pa tukaj pa tukaj.Ni komentarjev:

Objavite komentar